April 24, 2024

Seiyu Cafe

You Rather Be Automotive

Hvordan velge og kjøpe de beste dekkene for vinteren

sommerdekk

Når du trenger nye dekk til bilen din for vintersesongen, vil du mest sannsynlig trenge vinterdekk eller dekk som er godkjent for vinterbruk. For å finne de beste dekkene til bilen din og for kjøreforholdene der du kjører, må du gjøre undersøkelser. De beste dekkene for noen biler og sjåfører er kanskje ikke de beste for andre sjåfører. Hvordan vi kjører og hva vi bruker bilen din spiller også en rolle. Flertallet av sjåførene er imidlertid ganske like, da de vil bruke bilene til normal kjøring frem og tilbake til jobb og noen tidvis familiekjøring. Hvis du tar lange ferier med bilen din, kan det ha innvirkning når det gjelder vinterdekk, siden det er noen regler som kan påvirke deg hvis du har piggdekk.

Hvis du er i markedet for å kjøpe vinterdekk, bør du samle informasjon om hvilken type dekk du skal få. Hovedutfordringen vil være å velge hvilken type dekk som passer best for deg. De nordlige delene av Europa vil ofte ha mer behov for et bestemt vinterdekk som de kombinerer med sommerdekk for helårsdekning. Mens de sørlige delene enten kan klare seg uten sommerdekk eller så kan de ha allværsdekk som hvis de er vintergodkjent kan fungere godt som et helårsdekk.

Hvis du har nok vintervær i løpet av året som garanterer bruk av dedikerte vinterdekk, er det alltid det beste alternativet å bytte til dem. Hvis du bare har sporadisk vintervær, gir et allværsdekk deg den beste beskyttelsen og generelle sikkerheten for uventede værendringer. Hvis du bestemmer deg for å velge et bestemt vinterdekk, har du de piggede og piggfrie alternativene. Piggdekk er best på is, så hvis du bor i kystområder som opplever mange isete veier, så er dette ditt beste valg. De piggfrie dekkene gir deg imidlertid mer fleksibilitet, da det ikke er noen tidsbegrensninger eller geografiske begrensninger på dem. I noen land har du ingen muligheter ettersom piggdekk er forbudt. Da har du bare piggfrie vinterdekk og allværsdekk å velge mellom

Når du undersøker, er det godt å lese de uavhengige dekktestene som er gjort av forskjellige bilrelaterte magasiner. Her kan du se hvilke merkevarer som pleier å rangere høyt i disse testene. Bruk disse som utgangspunkt for din videre undersøkelse av hva som passer din bil og kjøreforholdene dine for å identifisere det beste dekket for deg. EU-dekkmerket gir ikke så mye nyttig informasjon om vinterdekk, siden testene utføres utenfor dekkets normale brukstemperatur og veiforhold.

For sikker kjøring må du ha en eller annen vintergodkjent type dekk på bilen din før du kjører. Du må også sørge for at mønsterdybden er over den lovlige minimumsgrensen, og at dekktrykket er på riktig nivå.

For mer informasjon om hvordan du finner de beste vinterdekkene, besøk: www.nokiantyres.no