July 13, 2024

Seiyu Cafe

You Rather Be Automotive

Kör med sommardäck på din SUV

Om du har investerat i en SUV, har du ett av de säkraste fordonen för passagerare där ute. En fördel med SUV: er är att de är lite förhöjda så att du sitter högre, vilket ger dem ett gynnsammare resultat när de är i olyckor jämfört med traditionella personbilar. Det är därför de betygsätter säkrare än vanliga bilar, så om du vill maximera din säkerhet bör du förmodligen välja en SUV snarare än en vanlig personbil. För att säkerställa att de är lika säkra som visas i testerna måste du se till att du har rätt däck på dig under körning. Om du kör under sommaren måste du ha SUV sommardäck.

Somrarna är den säsongen då du har minst utmaningar eftersom det mestadels är torrt och lätt, så du har bra körförhållanden med god sikt. De största utmaningarna kommer med starkt sommarregn och att bli förblindade av solen. Att köra i kraftigt regn kräver att du har mycket bra sommardäck. Du behöver bra däck av hög kvalitet och måste undvika att köpa några billiga däck nu när du har investerat i en dyr bil. Däcken är den enda kontakten med vägen och de kommer i slutändan att avgöra hur säker din SUV är.

Dåliga däck kan inte skapa det nödvändiga greppet som behövs för att hålla dig säker. Du behöver grepp när du svänger och när du behöver stanna snabbt. De måste också ha ett bra grepp under våta förhållanden och måste kunna förhindra vattenplaning. Detta görs genom effektiv rörelse och lagring av vatten i slitbanemönstret. Mönstret ska hjälpa till att effektivt och snabbt flytta vattnet åt sidorna, så att däcket kan förbli i kontakt med vägytan. Om du inte får bort vattnet planar bilen ovanpå vattnet och förlorar kontakten och därmed kontroll över fordonet.

Att köpa billiga däck kan äventyra din SUV: s säkerhet och göra körningen dyrare. Billiga däck tenderar att slitas ut snabbare, så du brukar spendera mer pengar över tid eftersom du måste byta ut däcken förr än du skulle göra om du har däck av god kvalitet. Billiga däck tenderar också att ha högre rullmotstånd, så att de förbrukar mer bränsle under körning vilket gör att du spenderar mer pengar på bränsle, samtidigt som de släpper ut mer koldioxid, så att du blir mindre miljövänlig när du kör.

Även med högkvalitativa däck måste du se till att du övervakar slitbanans mönsterdjup så att du kan rotera däcken under en längre livstid. När det blir skillnad mellan främre och bakre däck på mer än några millimeter är det dags att rotera dem, så att du kan köpa fyra nya däck när de alla är slitna. Det är mindre säkert att köra med en kombination av nya och gamla däck.

För mer information om SUV-sommardäck, besök: https://www.nokiantyres.se/