En SUV behöver ett större däck än vanliga bilar. De behöver också däck som är speciellt konstruerade för en SUV: s vikt. De kommer att ha en högre lastkapacitet än ett personbildäck. Förutom SUVsommardäck behöver du också SUV-vinterdäck om du har vinterförhållanden närvarande under året. Det är inte säkert att köra med SUV-däck som inte är godkända för vinterförhållanden, även om de kan se tillräckligt robusta ut för att klara vinterväder. Anledningen till att du behöver vinterdäck är att gummiblandningen som används är annorlunda, så att den förblir mjuk och flexibel även vid låga temperaturer, där ett sommardäck blir hårt och styvt och kan ge den nödvändiga dragkraften du behöver för att kunna köra och stoppa ditt fordon.

När du söker efter SUV-däck kan du söka direkt efter den dimension du letar efter, så till exempel kan du söka efter 175/65/14 sommardäck och sedan välja bland de du hittar. Bra sommardäck kan förbättra din SUV: s prestanda. Om du har en sportig SUV med mycket kraft under huven bör du köpa matchande däck för det. Däck som är bra i hög hastighet och ger dig optimal kontroll över ditt fordon. Körning med däck som gör det möjligt för SUV: n att vara mycket lyhörd även i höga hastigheter och kommer att ha ett kort bromssträcka om du behöver stoppa din SUV. Bra SUV-sommardäck kan hantera våta vägar bättre än billigare däck. De kan hjälpa till att förhindra vattenplanering genom innovationer som bättre kan flytta vattnet bort från ytan för att säkerställa att däcket kommer att förbli i kontakt med vägytan. Om kontakten går förlorad, flyter däcket på toppen av vattenskiktet och du förlorar all kontroll över fordonet. Detta är en av de främsta orsakerna till olyckor under somrarna, så det är viktigt att tänka på detta när du väljer SUV-sommardäck.

Billiga däck kommer att bära snabbare och har högre rullmotstånd, vilket ökar dina bränslekostnader. Båda dessa faktorer kommer att öka de totala kostnaderna för att äga en SUV. Du kan dock ha liknande effekt om du har bra däck med fel däcktryck. Det är viktigt att hålla reda på däcktrycket eftersom det påverkar körprestandan och kan lägga till kostnader för din körning när det gäller bränsle och kortare däcklivslängd.

Om du äger en elektrisk eller hybrid-SUV måste du se till att du köper däck som rekommenderas för användning på elektriska SUV: er eller hybrider. Eftersom de kommer att bli ännu tyngre än en vanlig SUV. De kommer att behöva ännu mer slitstarka däck. Eftersom slitage tenderar att vara högre måste du rotera däcken oftare än om du inte hade en elektrisk eller hybrid.

För mer information om SUV-sommardäck, besök: https://www.nokiantyres.se/