October 2, 2023

Seiyu Cafe

You Rather Be Automotive

Valitse kesärenkaat, joilla on alhainen vierintävastus ja erinomaiset märänkelin ominaisuudet


Kesärenkaiden valinnassa on muutamia ominaisuuksia, jotka ovat tärkeämpiä kuin muut. Turvallisuuden tulisi olla aina numero yksi. Kesärenkaista useimmat renkaat ovat turvallisia, kun ne ovat uusia, ja ajat kuivalla asfaltilla. Suurin ero tulee renkaiden kuluessa ja myös ajaessasi märillä pinnoilla tai rankkasateessa. Tämä tulee kumiyhdisteestä ja kulutuspintakuviosta, jonka on toimitettava hyvä suorituskyky ja turvallisuus.

Kesärenkaiden valinnassa on otettava huomioon kaikki tarvittavat ominaisuudet. Sekä matala vierintävastus kesäkaudella että märänkelin ominaisuudet sadepäivinä. Vierintävastuksen tulisi olla alhainen, koska silloin polttoaineenkulutus on alhaisempi, renkaiden kuluminen vähäisempää ja hiilidioksidipäästöt ovat pienemmät, joten ne ovat ympäristöystävällisempiä. Ympäristön kannalta haluat ehdottomasti renkaat, jotka voivat vähentää hiilidioksidipäästöjä, samoin kuin renkaat, jotka on valmistettu vain puhdistetuista öljyistä. Sitten kun renkaat on kierrätettävä, tiedät, että ne on valmistettu mahdollisimman ympäristöystävällisiksi.

Koska märät tiet ovat vaarallisempia kuin kuivat kesätiet, sinun on varmistettava, että sinulla on renkaat, jotka ovat hyviä vaarallisempiin olosuhteisiin. Kaikki renkaat eivät ole yhtä hyviä märillä pinnoilla vaan renkaiden välillä on paljon eroja. Kun yrität jarruttaa märillä teillä, jarrutusmatka pidentyy, kun hyvien renkaiden jarrutusetäisyys on lyhyempi kuin huonojen, mutta silti pidempi kuin kuivien teiden. Renkaidesi jäljellä oleva kulutuspinnan syvyys vaikuttaa suuresti jarrutusmatkaan. Jos menet alle 4 mm kulutuspinnan syvyyden, ominaisuudet vähenevät huomattavasti, minkä vuoksi suositellaan vaihtaa renkaasi heti, kun saavutat tämän kynnysarvon. Tarvitset parhaan turvallisuuden ajaessasi haastavissa olosuhteissa.

Renkaiden kulutuspinnan syvyys vaikuttaa myös vesiliirron estämiseen, koska renkaiden kyky varastoida vettä kulutuspinnasta heikkenee uran tilavuuden vähentyessä. Hyvässä renkaassa on käytetty uusia innovaatiota, joiden avulla urat kykenevät käsittelemään tienpinnalla olevaa vettä paremmin.  Sekä kykyä varastoida vettä että kuinka hyvin ne voivat työntää vettä sivuille ja lisätä veden liikkumisen nopeutta urissa, jota nähdään erityisesti kiillotetuilla urilla.

Jos yhdistät nämä kaksi kriteeriä rengasvalinnassa, sinun pitäisi pystyä löytämään upeita renkaita, jotka antavat sinulle turvallisen ajon edellyttämän suorituskyvyn. Märkäkelinominaisuudet tulisi luokitella korkeammalle valintaprosessissa, jotta pysyt turvassa ja sinun tulisi sitten vasta tarkastella renkaanvalinnan taloudellisia ja ympäristövaikutuksia. Tämä antaa parhaan vaihtoehdon sinulle, autollesi ja ympäristölle.

Lisätietoja kesärenkaiden valinnasta, joilla on hyvä vierintävastus ja hyvät märänkelinominaisuudet, käy osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/