Dekk er veldig viktige for sikkerheten din når du kjører, og det er stor forskjell mellom dekk av høy kvalitet og billigere dekk. Gode ​​dekk av høy kvalitet vil alltid forbedre sikkerheten din på samme måte som dårlige dekk setter din sikkerhet i fare. Du trenger dekk som har utmerket grep for forholdene du skal kjøre i og har god stabilitet. Når du besøker en dekkforretning, vil du se et bredt spekter av forskjellige dekk, noen billigere og noen dyrere, og uten omfattende kunnskap er det vanskelig å ta et riktig valg.

EU har gjort det obligatorisk for dekkprodusentene å legge en etikett til dekket der informasjon om dekkets våte grep, drivstoffeffektivitet og dekkstøy. Dette for i det minste å forenkle utvalget litt. Dette gjør det mye enklere å sammenligne mellom dekk uten å ha for mye mer kunnskap om dekk. Den første avgjørelsen du må ta er om du trenger et sommerdekk eller et vinterdekk. Du har også muligheten til å bruke allværsdekk hele året hvis de er godkjent for vinterbruk.

Dette er kanskje ikke de som samsvarer med det du leter etter, men de er generelt viktige nok til at alle bør ta hensyn til disse når de velger dekk. Jeg tror de fleste av oss ønsker å ha dekk med lav rullemotstand, da det gir god drivstoffeffektivitet og lavere dekkslitasje. Det er kanskje ikke så høyt rangert som sikkerhet, men likevel viktig. Det våte grepet tilsvarer i utgangspunktet sikkerhet, hvor raskt du kan få et kjøretøy til å stoppe på en våt overflate. Dette vil i utgangspunktet gi en god indikasjon på hvor sikre dekkene er. Vått grep er vanskeligere å oppnå enn tørt grep, og dermed har de valgt det våte grepet. Det gir kanskje ikke den beste indikasjonen når du velger vinterdekk, da du burde være mer interessert i å ta tak i snø eller is. Dekkstøyen vil påvirke kjørekomforten, der en høy dekkstøy kan være veldig forstyrrende, og selv om den er for høy, kan det være skadelig for helsen din på lang sikt.

Det er ikke bare å kjøpe gode dekk som har innvirkning på sikkerheten, dekkvedlikehold er like viktig. Gode ​​dekk med dårlig dekktrykk vil ikke oppføre seg optimalt, så det er veldig viktig at du fortsetter å sjekke at dekktrykket er i henhold til bilens bruksanvisning. Lavt dekktrykk vil gjøre at dekkene slites raskere og vil øke rullemotstanden. Hvis du valgte et sett dekk fordi de hadde lav rullemotstand og deretter kjører dem med lavt dekktrykk, vil du negere den effekten. Dekkene begynner å slite over tid, det er viktig å overvåke slitedybden for å sikre at dybden på sporene er mer enn 4mm. Når du har gått under, mister du mange egenskaper som kort bremselengde, kontroll og sikkerhet. Risikoen for akvaplanlegging er også økt.

For mer informasjon om dekk av god kvalitet med gode sikkerhetsregister, besøk: https://www.nokiantyres.no/