June 14, 2024

Seiyu Cafe

You Rather Be Automotive

Kjøring med sommerdekk på SUV-en din

Hvis du har investert i en SUV, har du et av de tryggeste kjøretøyene for passasjerer der ute. En fordel med SUV-er er at de er litt forhøyede slik at du sitter høyere, dette gir dem et gunstigere resultat når de er i ulykker sammenlignet med tradisjonelle personbiler. Dette er grunnen til at de vurderer tryggere enn vanlige biler, så hvis du vil maksimere sikkerheten din, bør du sannsynligvis velge en SUV fremfor en vanlig personbil. For å sikre at de er like sikre som vist i testene, må du forsikre deg om at du har ordentlige dekk på deg mens du kjører. Hvis du kjører om sommeren, må du ha SUV sommerdekk.

Somrene er sesongen hvor du har minst utfordringer, da det stort sett er tørt og lett, så du har gode kjøreforhold med god sikt. De største utfordringene kommer med kraftig sommerregn og å bli forblindet av solen. Å kjøre i kraftig regn krever at du har veldig gode sommerdekk. Du trenger gode dekk av høy kvalitet og må unngå å kjøpe noen billige dekk nå som du har investert i en dyr bil. Dekkene er den eneste kontakten med veien, og de vil til slutt bestemme hvor sikker SUV-en din er.

Dårlige dekk vil ikke kunne skape det nødvendige grepet som trengs for å holde deg trygg. Du trenger grep når du svinger og når du trenger å stoppe raskt. De må også ha godt grep i våte forhold og må kunne forhindre vannplaning. Dette gjøres gjennom effektiv bevegelse og lagring av vann i slitebanen. Mønsteret skal bidra til å effektivt og raskt flytte vannet til sidene, slik at dekket kan forbli i kontakt med veibanen. Hvis du ikke klarer å fjerne vannet, vil bilen fly oppå vannet og miste kontakten og dermed kontrollen over kjøretøyet.

Å kjøpe billige dekk kan sette din SUV i sikkerhet og gjøre kjøringen mer kostbar. Billige dekk har en tendens til å slites raskere, så du har en tendens til å bruke mer penger over tid, da du må bytte ut dekkene raskere enn du ville gjort hvis du har dekk av god kvalitet. Billigere dekk har også en tendens til å ha høyere rullemotstand, slik at de forbrenner mer drivstoff mens du kjører, slik at du bruker mer penger på drivstoff, mens du også slipper ut mer CO2, slik at du blir mindre miljøvennlig mens du kjører.

Selv med høykvalitetsdekk må du forsikre deg om at du overvåker slitedybden slik at du kan rotere dekkene i en lengre levetid. Når det blir forskjell mellom dekk foran og bak på mer enn noen få millimeter, er det på tide å rotere dem, slik at du kan kjøpe 4 nye dekk når de alle er utslitte. Det er mindre trygt å kjøre med en kombinasjon av nye og gamle dekk.

For mer informasjon om SUV-sommerdekk, besøk: https://www.nokiantyres.no/