June 14, 2024

Seiyu Cafe

You Rather Be Automotive

Nyare Däck Tenderar Att Vara Bättre Med Fler Innovationer


De flesta däck kan se samma ut, men sanningen är även för samma märke och modell, det finns uppdateringar och innovationer som förbättrar prestandan. De extra säkerhetsfunktionerna kan vara skillnaden mellan en nära miss och en olycka. Genom att välja nya modeller av hög kvalitet kommer du ständigt att förbättra säkerheten och prestandan.

När det gäller sommardäck är fler innovationer relaterade till förbättrad prestanda på våta ytor och reducerat rullmotstånd och buller. När det gäller brusreducering kommer det främst från innovationer som Silent Groove Design, som är en innovation på däckets längsgående revor som förbättrar körkomforten. Med halvsfäriska indragningar som liknar ytan på en golfboll. Detta reglerar däckets luftflöde, med fördjupningarna skär ut alla ljud som induceras av kanterna på de tvärgående spåren och förhindrar obehagliga tjutande ljud. Denna design minskar ljudnivåer både inom och utanför fordonet, vilket gör körningen trevligare och tyst. Silent Groove Design minskar luftmotståndet, vilket kyler däckets yta. Detta förbättrar däckets slitstyrka och ger föraren mer mil.

När det gäller förebyggande av vattenplaning har innovationer införts i slitbanan genom krökt, rampliknande utformning av slitbanorna på de inre axelstyrningarna och påskyndar vattenflödet från de längsgående spåren till de tvärgående spåren. De utmärkta vattenplanningsförebyggande egenskaperna behålls även när däcket slits. Det finns också ett flödesoptimerat stöd mellan slitbanan som minskar rörelsen mellan dem. Stödet förbättrar hanteringen och säkerställer ett bekvämt rullbuller och ett jämnare slitmönster.

De funktionella molekylkedjorna och polymererna bildar en tät och flexibel nätliknande struktur som garanterar tillförlitligt grepp även vid höga hastigheter. Den flerskiktade strukturen minskar också rullmotståndet, vilket möjliggör lägre bränsleförbrukning och slitage.

Enligt mest forskning är regn det vädret som orsakar de flesta trafikolyckor under sommaren. Ett plötsligt åskväder ökar möjligheten att tillfälligt tappa kontrollen över ditt fordon trots vattenplanering. En betydande orsak till detta är tappningen av greppet på grund av vattenplanering, vilket kan lämna föraren utan någon kontroll över bilen.

Andra nya innovationer inkluderar också specialutformade spår i sina däck som förbättrar deras våta grepp och förhindrar vattenplaning även under svåra väderförhållanden. 

Svängspåren har byggts på de tvärgående huvudspåren på däckens inre skuldra. Dessa elliptiska fördjupningar lagrar mer vatten när volymen på de tvärgående spåren ökar. Denna design säkerställer ett utmärkt grepp även när däcket slits, eftersom mönsterspåren är bredare längst ner. Detta gör att volymen ökar istället för att minska.

Som ni kan se, genom att investera i däck från tillverkare som har ordentlig forskning och utveckling av däck kommer du att säkerställa att dina nya däck är fullpackade med nya innovationer som finns för att förbättra din säkerhet. Situationen är kanske ännu viktigare för vinterdäck.

För mer information om de senaste lanserade däcken, besök: https://www.nokiantyres.se/