April 24, 2024

Seiyu Cafe

You Rather Be Automotive

Säkra vinterdäck handlar inte bara om att köpa premiumdäck

dubbdäcken

För säker körning under vinterförhållanden måste du ha en kombination av faktorer korrekta. Du måste ha en bil som är i gott skick och har klarat sitt trafiksäkerhetsprov. När du väl vet att du har din bil under kontroll är det dags att välja däck. Du måste också köpa kompletterande däck till fordonet, med rätt dimension och lämpliga för körförhållandena. Det är också viktigt att de rekommenderas för användning på elektriska fordon om du har en.

Däcken ska alltid vara av högsta kvalitet och matcha fordonet i dimension, kraft och belastning. Stadsjeepar, lätta lastbilar och skåpbilar behöver andra däck än din vanliga personbil. Sportbilar och kraftfulla bilar behöver däck som kan hantera högre hastigheter och hantering vid höga hastigheter. Elbilar och hybrider behöver däck med lågt rullmotstånd, så att du kan köra längre på varje laddning. De ska också vara slitstarka så att de kan hantera högre slitage från högre vikt och högre vridmoment som elmotorer ger.

Premiumdäck kommer att ha en välutvecklad slitbana och med det senaste inom däckteknik integrerad i däckmönstret. För vinterdäck är förmågan att ha grepp under hala vinterförhållanden nyckeln för deras säkerhet. Du kommer att ha dubbdäcken som använder metallpinnar för att uppnå detta grepp på is och använda specialdesignat slitbanemönster för att hantera snö och slask. Medan de inte dubbfria däcken kommer att förlita sig på innovationerna i slitbanemönstret och extra greppartiklar som ger grepp på is och på snö är det helt beroende av slitbanemönstret som innehåller sipor och snöklor.

Ett annat alternativ är all-vädersdäck, om de är godkända för vinterbruk. Fördelen med dessa däck är att de kan användas året runt, så att du alltid har däck som är godkända, oavsett väderförhållanden. Detta är perfekt för områden med mycket instabilt väder och konstant väderbyte. De ger mycket mer säkerhet än att ha sommardäcken när du har hala förhållanden med snö och is.

När du har köpt rätt däck till ditt fordon måste du underhålla dem. Du måste se till att däcken har rätt däcktryck. Låga däck och högt tryck förändrar däckets form och påverkar prestandan. Lågt däcktryck ökar däckslitaget och bränsleförbrukningen. Du måste kontrollera slitbanedjupet för att säkerställa att de överstiger den lagliga gränsen. Slitna däck kan ge tillräckligt med grepp och de kan inte förhindra slaskplaning effektivt. För att jämna ut slitaget mellan de främre och bakre däcken bör däcken roteras. Detta görs vanligtvis när du växlar mellan sommar- och vinterdäck. Om du istället använde all-vädersdäck under hela året, måste du se till att du roterar när skillnaden i slitage är mer än 2-3 mm. Du bör också övervaka dina däck om du har ett elfordon eftersom de kräver mer frekventa rotationer.

För mer information om säker körning under vintern, besök: https://www.nokiantyres.se/